Smart Tent Peg Nederlands

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wie ooit heeft gekampeerd, kent het probleem: bij het opruimen van de tent zitten de haringen muurvast in de grond. John Hermans uit het Zuid-Limburgse Eygelshoven heeft hiervoor een definitieve oplossing gevonden: een systeem waarbij twee tentharingen in elkaar zijn verwerkt en met een ingenieus scharnier-mechanisme met elkaar verbonden zijn.

Sinds 1913 zijn er bij het octrooicentrum 97 patenten geregistreerd, die gebaseerd zijn op het principe de haring nog vaster ín de grond te krijgen. Bij het registreren van het idee van de zogenaamde ‘Slimme Tentharing’, werd al gauw duidelijk dat John de eerste is die een oplossing heeft ontwikkeld om tentharingen snel en gemakkelijk weer úit de grond te halen.

Het idee is ontstaan toen hij iemand op televisie onhandig en moeizaam een tentharing uit de grond zag trekken, wat John heeft geïnspireerd zijn idee verder te ontwikkelen. De ‘Slimme Tentharing’ kan niet alleen uitkomst bieden aan de senior kampeerder die veel moeite ervaart met het uittrekken van haringen. Breder genomen biedt John’s tentharing ook enorm veel mogelijkheden voor grote organisaties die gebruik maken van tenten, zoals het leger, scouting en hulporganisaties die vaak op grote schaal tenten moeten opbouwen in het geval van een natuurramp of een massale vluchtelingenstroom wegens calamiteiten of oorlogssituaties.

Het prototype van de ‘Slimme Tentharing’ of ‘the Smart Tent Peg’, zoals de Engelse internationale benaming luidt, is uitgebreid getest in John’s eigen achtertuin. Drie maanden lang heeft hij het prototype van de ‘Slimme Tentharing’ in de grond laten zitten, waarna hij de haring moeiteloos en zonder wrikken weer uit de grond trok. De ‘Slimme Tentharing’ bestaat namelijk uit twee delen die samen in de grond moeten worden geslagen. Wanneer je met een haak aan het binnenste deel van de tentharing trekt, schuift deze omhoog uit de grond, waarna ook het tweede deel moeiteloos uit de grond kan worden getrokken. Dit in tegenstelling tot de traditionele tentharing die muurvast in de grond blijft zitten.